3 tips bij het aanschaffen van een auto

Sta je op het punt om een nieuwe auto te kopen? In dat geval zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Voordat je met een auto de openbare weg op mag, is het verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Hoe weet je echter welke autoverzekering het beste bij je past? Daarbij speelt ook de financiering van een auto een rol. Kies je voor de aanschaf van een auto door deze direct af te betalen, of ga je voor het financial leasen van een auto? In dit artikel geven we je drie handige tips, die je kunnen helpen bij het kopen van een auto.

Tip 1: vergelijk verschillende autoverzekeringen met elkaar

Op internet vind je veel informatie over de verschillende soorten autoverzekeringen die worden aangeboden. Kies bijvoorbeeld tussen een WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco en een allriskverzekering. Afhankelijk van het aantal schadevrije jaren wat je al hebt en de waarde van je auto, kun je voor een van deze verzekeringen kiezen. Vergelijk hier de verzekeringspremies van autoverzekeringen met elkaar, om de goedkoopste oplossing te vinden.

Tip 2: overweeg de aanschaf van een occasion

Veel mensen hebben niet voldoende budget om een nieuwe auto te kopen. Ook een occasion, een net woord voor tweedehands auto, volstaat vaak echter! Het is verstandig om een occasion via een autogarage te kopen. Niet alleen weet je zo zeker dat de auto voor de verkoop hiervan nog nagekeken is, ook wordt de auto hier voor een eerlijke prijs aan je verkocht.

Tip 3: kijk naar de optie om een auto te leasen

Wanneer je toch de nieuwste auto wilt hebben, dan kan financial lease een uitkomst zijn. Bij financial lease koop je de auto op afbetaling, door deze maandelijks voor een deel af te betalen. Vergelijk dit met een abonnement bij je mobiele telefoon!