Adverteren op Instagram

Wanneer je als gebruiker op Instagram kijkt zie je het waarschijnlijk veel voorkomen, de overvolle advertenties. Het is een hot social media platform onder een brede doelgroep en dat maakt het ook zo aantrekkelijk voor bedrijven.

Aandacht

Wanneer je als bedrijf een Instagram account aanmaakt, wil je natuurlijk zo veel mogelijk volgers. Je wilt je pagina aantrekkelijk maken, zodat volgers geïnteresseerd in je raken en zo ook aansporen tot aankopen. Vaak is het lastig om te beginnen als bedrijf in Instagram en daarbij kun je vele tips goed gebruiken. Je begint natuurlijk met het aanmaken van een account, je zoekt op bepaalde termen en probeert daar je volgers uit te halen. Breng helder in kaart waarom je Instagram in wilt zetten, hoe je dit in wilt zetten en wat je ermee wilt bereiken. Als je je doelen helder in kaart hebt gebracht, kun je meer gaan kijken naar de mogelijkheden. Het is belangrijk dat je op dit platform veel deelt over je bedrijfsleven. Maak de kijker nieuwsgierig naar wat jij uitvoert. Leuke winacties kunnen ook relevant zijn, want daardoor krijg je reacties op je foto’s. Wanneer je reacties krijgt, ontstaat er ook interactie tussen beide partijen. Naast leuke acties, kan je ook gesponsorde advertenties plaatsen. Je betaalt hiervoor aan Instagram een bepaald bedrijf en bij je advertentie target je op een bepaalde doelgroep, die voor jou relevant is. Zonder dat de gebruiker het wil, ziet hij of zij een advertentie en dat is een slimme manier van adverteren. Je creëert zo een groot bereik en ook een hogere naamsbekendheid. Instagram is dus zeker een goed middel om je bedrijf om hoog te werken. Zoek volgers in de juiste doelgroep. Vaak is het ook erg interessant om ‘grappige’ berichten te delen. Volgers vinden dit altijd interessant en je krijgt zo ook een beter band met je volgers. Op Instagram kan je ook verhalen plaatsen, die 24 uur zichtbaar zijn. Veel bedrijven zijn hiermee erg actief, omdat je zo de volger echt op de hoogte houdt van de laatste nieuwtjes.

Ben je opzoek naar een digital marketingbureau, die veel voor je kant betekenen? Neem dan voor meer informatie een kijkje op de website https://teamnijhuis.com/nl