Belastingaangifte doen?

Belastingaangifte doen?

Veel Nederlanders vinden het vaak een vervelend klusje aan het begin van het jaar: het doen van de belastingaangifte. Niet in eerste instantie omdat het in sommige gevallen mogelijk is dat je veel geld moet betalen aan de Belastingdienst. Maar zelfs als je denkt dat je veel geld krijgt van de Belastingdienst kan de belastingaangifte vervelend zijn. Want het is vaak nogal een lastig proces om alles goed in te vullen. De meeste Nederlanders zitten jaarlijks dan ook met talloze vragen. Want waar moet je precies bepaalde gegevens invullen? Hoe moet je alles correct versturen? En klopt het bedrag wel dat er op het einde staat? Met al deze vragen kun je eenvoudig met de Belastingdienst contact opnemen.

Contact over de belastingaangifte

Neem je telefonisch contact op met de Belastingdienst via bovenstaande link? Dan word je eenvoudig en snel doorverwezen naar de correcte afdeling van de Belastingdienst. In sommige gevallen krijg je zelfs een belastingkantoor bij jou in de buurt aan de lijn. Tijdens het begin van het gesprek mag je als particuliere beller jouw Burgerservicenummer intoetsen. Op deze manier kan de Belastingdienst identificeren wie je bent. Zonder dit nummer mogen zij bovendien geen persoonlijke gegevens aan jou doorgeven. Vervolgens kun je alle vragen stellen die je hebt over de belastingaangifte.

Andere belastingvragen?

Natuurlijk kun je de Belastingdienst ook bellen over allerlei andere belastingzaken. Heb je bijvoorbeeld een huis gekocht en wil jij een gewijzigd adres doorgeven? Of ben je gewisseld van baan en vraag jij je af wat de gevolgen zijn voor bepaalde toeslagen? Neem dan gerust contact op via de BelastingTelefoon. Dit is de snelste en meest eenvoudige manier om een antwoord te krijgen op jouw belastingvragen. Op de meeste werkdagen kun je bellen van 8.00 uur tot 20.00 uur. Uitzonderingen zijn vrijdagen. Dan kun je bellen tot 17.00 uur.