Blog over gassen: geschreven door specialisten

Wekelijk een nieuwe blog

Elke week verschijnt er een nieuwe blog die gerelateerd is aan gassen. Dit blog is geschreven door gasspecialisten en gasleveranciers. Door deze blogs ben je altijd op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen omtrent diverse gassen. Zo is er deze week een blogartikel verschenen over de prijzen en schaarste van koudemiddelen. Door deze blog zij gebruikers van koudemiddelen op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen van de koudemiddelen. Wil je graag meer weten over de blogartikelen over gassen? Bekijk dan deze website: https://blog.westfalengassen.nl Op deze website vind je alle andere blogs die gerelateerd zijn aan gassen.

Prijzen en schaarste van koudemiddelen

Dit blogartikel zal nu even kort besproken worden. Door de F-gassenverordening zal het gebruik van HFK-koudemiddelen steeds meer teruggedrongen worden. Deze koudemiddelen dragen namelijk teveel mee aan de opwarming van de aarde en daarom moet het gebruik worden teruggedrongen. Dit heeft natuurlijk nadelige gevolgen voor de prijzen, het is immers duurder om dezelfde koudemiddelen te kunnen verkrijgen. De vraag naar deze koudemiddelen is nog altijd hoog, echter wordt het aanbod lager. Daardoor wordt het duurder om koudemiddelen aan te schaffen.

Alternatief voor deze koudemiddelen

Doordat deze koudemiddelen steeds minder beschikbaar zijn en duurder worden, kiezen mensen soms liever voor een goed alternatief. Natuurlijke koudemiddelen zoals CO2, propaan en ammoniak zijn voorbeelden van een goed alternatief. Deze hebben goede koeltechnische eigenschappen en belast het milieu daarentegen veel beperkter. Ook gelden R410A en R134a als goede alternatieven. Wacht niet langer en zorg dat jouw onderneming klaar is voor de toekomst als het gaat om het gebruik van goede alternatieve koudemiddelen. Wil je graag advies op maat ontvangen voor een goed alternatief voor jouw onderneming? Neem dan contact op en laat je goed informeren door de gasleveranciers. Zij hebben immers alle kennis en ervaring in huis om jou te kunnen voorzien van het juiste advies.

Separator image Posted in Gassen.