Een boot op naam

Wanneer je een boot gaat aanschaffen, moet je deze laten inschrijven in het kadaster. Het is belangrijk dat je boot geregistreerd staat. Er zijn vele voordelen aan verbonden en in dit artikel lees je meer over dit belangrijke onderwerp.

Op naam

Als je je boot laat inschrijven in het kadaster, wordt de boot op jou naam geregistreerd. Het is zeer verstandig, want hierdoor kun je aantonen dat de boot ook echt van jou is. Wanneer je dit niet doet, kun je niet zeggen dat het vaartuig van jou is, omdat je het nergens kunt aantonen. Iedereen kan dan zeggen dat hij of zij de eigenaar is. Het is dus eigenlijk essentieel om je boot in te schrijven. Je kunt dan papieren laten zien, waarop staat dat jij de eigenaar bent van de boot. Naast het aantonen kun je ook vele andere voordelen in gaan zien. Het maakt het varen op de routes veel gemakkelijker. Je mag hierdoor varen op veel meer routes en daarbij kan je ook op internationale wateren varen. Als je je niet laat inschrijven, heb je hiervoor geen toestemming. Het is een verplichting om dan geregistreerd te staan, zodat je het kunt aantonen. Naast het varen over verschillende wateren, is het ook handig tegen diefstal. Wanneer je boot wordt gestolen, kan anders de eigenaar niet achterhaalt worden. Wanneer je boot op naam staat, kunnen ze bij vondst gemakkelijk de eigenaar terug vinden. Als je niet staat ingeschreven is dit vrijwel niet mogelijk. Het is dus relevant om je te laten inschrijven. Bij diefstal heb je meer kans op dat je je boot terugkrijgt. Er is tegenwoordig meer sprake van diefstal, dus is het goed om dit voor te zijn, dat je je boot wel terugkrijgt, wanneer hij gevonden is.

Wil je graag je boot laten inschrijven in het kadaster? Neem dan contact op voor meer informatie via de website https://www.yachtregistration.company/