De combinatie van reclame en internet marketing

Reclame is, zoals eerder besproken, ontstaan in de vormen van adverteren door middel van reclameborden en stadsomroepers. Tegenwoordig gaat dit heel anders, en is er veel meer mogelijk dan voorheen. Nu wordt er heel veel gebruik gemaakt van internet marketing omdat het belang van internet op onze samenleving toeneemt. Door deze toename wordt internet marketing ook steeds belangrijker. Internet marketing is eigenlijk een breed begrip dat staat voor alle marketingactiviteiten op en over het internet, ook wel online marketing of e-marketing te noemen.Internet is de laatste jaren zo enorm sterk gegroeid dat men er op iedere manier voordeel uit wil halen. Je kunt winkelen op internet, in contact blijven met bekenden, je bankzaken regelen en men kan ook reclame maken via het internet. Vrijwel alles op internet is mogelijk.

Verschillende soorten internet marketing

Er zijn verscheidene reden om te kiezen voor internet marketing, internet marketing heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van traditionele marketing, deze lees je hieronder.

  • Relatief goedkoop
    Vergeleken met de traditionele vormen van marketing, is internet marketing relatief goedkoop. Niemand wil te veel betalen voor zijn of haar marketingactiviteiten. Vandaar dat internet marketing een veel gekozen variant is.
  • Conversie
    Het meten van resultaten is via het internet vaak gemakkelijker dan traditionele media. Dit komt omdat vrijwel alles online te meten is, en gemakkelijk is af te lezen via verschillende analytische websites.
  • Gepersonaliseerd
    Via het internet is het gemakkelijker reclame persoonlijker te maken, ten opzichte van traditionele marketing en massa communicatie. Het is eenvoudiger om je doelgroep te bereiken, waardoor je reclameboodschap alleen aan komt bij degene die het iets aan gaat.
  • Segmentatie, doelgroep, positionering (SDP)

Met behulp van internet is het vaak mogelijk om een gerichte doelgroep te bereiken. Het segmenteren van de doelgroep en het positioneren is een stuk eenvoudiger dankzij het internet.