Computerreparatie in Akersloot gezocht? Hier kunt u op letten

Computerreparatie in Akersloot gezocht? Hier kunt u op letten

Een computerprobleem is meestal onverwachts. U bent gewoon lekker aan het werk zoals altijd, en opeens crasht hij, of laat u er per ongeluk koffie op vallen. Meestal bent u helemaal niet voorbereid. Bent u echt up to date met backups? Veel mensen niet. En ook als u dat wel bent, is het gewoon enorm vervelend om de computer te moeten missen.

Wat nu? Een computer reparatie bedrijf kan de oplossing bieden. Deze bedrijven zijn gedeeltelijk in de plaats gekomen van de grote computerketens en zijn gespecialiseerd in reparatie en support. Het voordeel hiervan is dat ze meer reparaties uitvoeren dan een gewone computerwinkel en dus ook meer kans hebben om uw kapotte computer te redden.

U gaat vast niet dagelijks op zoek naar een computer reparatie bedrijf. Waar moet u nu op letten? Hier zijn een paar tips.

Onderzoek vooraf

Dit is misschien niet iets waar u gelijk aan denkt, maar een onderzoek vooraf kan u erg helpen om ervoor te zorgen dat een reparatie niet teveel in de papieren gaat lopen. Bij veel computerproblemen is het namelijk niet direct te zien wat de oorzaak is, en kan een onderzoek uitkomst bieden. Na het onderzoek nemen ze contact met u op met een prijsopgave en kunt u besluiten of u de computer wel of niet laat repareren.

Sommige reparatiebedrijven rekenen hiervoor onderzoekskosten, andere bieden het gratis aan, weer andere rekenen alleen onderzoekskosten als u geen reparatie laat uitvoeren. Toch is het de moeite waard omdat het u veel geld kan besparen.

Certificaten

Het bekendste certificaat binnen de ICT is het ICTWaarborg certificaat. Hierbij wordt vooral naar de bedrijfsvoering gekeken. Bedrijven moeten aan strenge criteria voldoen om het certificaat te mogen dragen. Ook biedt het bepaalde garanties bij zakelijke geschillen.

Recensies

Reviews van andere klanten kunnen u helpen om te kijken hoe het bedrijf bij anderen overkomt. Het is hierbij van belang dat er een behoorlijk aantal recensies zijn, en dat de bron onafhankelijk is. Recensies op de site van het bedrijf zelf zijn vaak wel echt, maar worden geselecteerd. Goede onafhankelijke bronnen zijn Google Reviews en TrustPilot. Let er ook op dat u een aantal recensies leest, alleen naar de scores kijken is onvoldoende.

Goede communicatie

Een bedrijf dat goed communiceert is meestal ook betrouwbaar als er complicaties zijn. De communicatie van het bedrijf zegt namelijk ook iets over de manier waarop er zaken gedaan wordt. Een bedrijf dat goed georganiseerd is, heeft meestal ook goede communicatie naar de klanten toe. Let er dus op hoe de medewerkers over komen, zowel online als live.

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Akersloot

PC Refresh

Dit bedrijf is gespecialiseerd in computerreparatie in Amsterdam. Ze doen van tevoren een vrijblijvende diagnose, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast reparaties in de werkplaats doen ze ook aan hulp op afstand en hulp aan huis

PC Alkmaar

Dit is een bedrijf in Alkmaar dat naast computers ook telefoons en tablet repareert. Ze hebben een gratis diagnose, service op afstand en een ophaalservice.

Mountain computerservice

Dit bedrijf zit in Heerhugowaard. Ze hebben een range van services, waaronder onderhoud en computerles. Ook hebben ze het ICT Waarborg certificaat.