De voordelen van een tablet

Een tablet: handig en compact mobiel toestel

Waarom een tablet gebruiken als je je laptop ook overal mee naartoe kunt zeulen? Het antwoord is eenvoudig: een tablet is kleiner, weegt minder en is simpelweg handiger om mee te nemen. Ook de bediening via een touchscreen is een belangrijk voordeel. Je hoeft alleen maar met je vinger het scherm aan te raken om een toepassing te starten, door een website te scrollen, bestanden te openen enzovoorts. Het is een geschikt apparaat om onderweg een video te bekijken, een document af te werken of te surfen op het internet. Een tablet kan ook als e-reader gebruikt worden. Je kunt op je tablet honderden e-boeken installeren en deze lezen wanneer je er tijd voor hebt. Wil je meer weten over de eigenschappen van de betere tablets? Op de vergelijkingssite Spadabble lees je er alles over!

Kenmerken van moderne tablets

Sinds Apple in 2010 met de eerste versie van de iPad op de markt kwam, hebben tablets een grote evolutie ondergaan. Volgende eigenschappen vind je terug bij moderne tablets:

  • Een tablet werkt meestal op het besturingssysteem iOS van Apple of Android van Google. Windows wordt in mindere mate gebruikt.
  • De schermdiagonaal varieert van 7 inch tot 12,9 inch bij de grootste tablets. De resolutie van het scherm is bij moderne tablets beter dan full HD-kwaliteit.
  • Het opslaggeheugen van een tablet bedraagt 16 GB tot zelfs 256 GB. Dit opslaggeheugen is belangrijk als je onderweg veel op je tablet werkt en grote bestanden moet opslaan.
  • De snelheid van een tablet wordt sterk bepaald door het RAM-geheugen of werkgeheugen. Bij de betere tablets varieert de capaciteit van dit werkgeheugen van 2 GB tot 4 GB.
  • De draadloze netwerkverbinding werkt via wifi en Bluetooth. Als je op eender welke plaats toegang wilt tot het web, moet je een tablet aanschaffen die voorzien is van mobiel internet (3G / 4G).

Op zoek naar een geschikte tablet?

Naast bovenstaande kenmerken zijn tablets voorzien van allerlei features, bijvoorbeeld camera’s op voor- en achterzijde, ingebouwde gps, versnellingsmeter en dergelijke. Wil je een geschikte tablet aankopen, maar weet je niet goed welke kiezen uit het enorme aanbod? Op het internet vind je een uitstekende vergelijkingssite waar je uitgebreide reviews terugvindt over de kandidaten voor de beste tablet 2017. Welke tablet je uiteindelijk aanschaft, hangt af van de toepassing, je persoonlijke voorkeuren en natuurlijk je budget.