De voor en nadelen van een garage ten opzichte van een carport

Er zijn verschillende manieren om uw auto te beschermen tegen slechte weersomstandigheden zoals regen, sneeuw of hagel. Denk bijvoorbeeld aan een mooie garage of een prachtige houten carport. Echter is het lastig om de keuze te maken tussen een garage of een carport. Beide producten hebben hun eigen voor- en nadelen. Deze verschillen kunnen belangrijk zijn bij het maken van een keuze. Hierbij een overzicht van voor- en nadelen van een garage ten opzichte van een carport.

Voordelen van een carport

Carports zijn te verkrijgen in verschilende soorten en maten zoals bijvoorbeeld een carport voor één of voor twee auto’s.  Een voordeel van een carport ten opzichte van een garage is dat deze makkelijker te bouwen zijn aangezien deze niet aan elke zijde een wand hebben. Hierdoor zal een carport ook goedkoper uitvallen dan een garage. Een ander voordeel van het hebben van een carport is dat u deze ook kunt gebruiken als overkapping in de zomer waneer u uw auto weer buiten heeft staan. Zo zit u ook in de avonduren warm en beschut.

Voordelen van een garage

Ook garages zijn te krijgen in verschillende soorten en maten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een garage met een platdak of een zadeldak. Het grootste voordeel van een garage is dat deze compleet is afgedekt. Op deze manier is uw auto optimaal beschermt tegen het slechte weer en kunt u s’ochtends in een warme auto stappen zonder dat u ook de ruiten moet krabben. Een ander voordeel van een garage is dat u deze ook makkelijk kunt gebruiken als extra opslagruimte. Vaak is er in de garage nog genoeg ruimte om extra fietsen, tuinmeubilair of zelfs een extra koelkast op te bergen. Op deze manier haalt u het maximale uit uw garage.

Carport en garages bij Lugarde

Als u een keuze heeft kunnen maken tussen een carport of een garage begint het misschien nog wel lastigere proces van de juiste carport of garage kiezen. Lugarde heeft een uitgebreid assortiment houten carports en garages waar u uit kunt kiezen. Zit uw droom carport of garage hier niet tussen? Bij Lugarde wordt ook maatwerk aangeboden en kunt u via de 3D-configurator zelf precies uw droom carport of garage ontwerpen. Kijk voor meer informatie op de website van lugarde www.lugarde.nl.

Separator image Posted in Tuin.