Explosieveilige LED inspectielamp nodig?

Een LED inspectielamp, ook wel tankverlichting genoemd, is geschikt voor het verlichten van opslagtanks, destillatiekolommen en pijpleidingen. Daarnaast wordt deze lamp ook regelmatig ingezet op flowindicaties te verlichten. Het grootste voordeel aan deze specifieke Atex verlichting is de hoge betrouwbaarheid. Dit is een lamp waar je echt van op aan kunt. Daarnaast staat tankverlichting er om bekend dat deze een erg lange levensduur hebben. Wanneer je de tankverlichting op de juiste plaats hebt hangen, weet je dat je voor de aankomende jaren goed zit en er verder geen op- of omkijken naar hebt. Niemand zit te wachten op verlichting waar je ieder moment van de dag even naar moet kijken om te controleren of alles in orde is.

Twee verschillende varianten tank lampen

Tank- en inspectielampen van Zone Atex zijn verkrijgbaar in twee verschillende varianten. Wat deze twee lampen gemeen hebben, is dat ze beide geschikt zijn op locaties met een verhoogd explosie risico. Maar aan de andere kant staat er tegenover dat de lampen ook een aantal verschillen hebben.

Andere onderdelen

De Edellux en Chemlux Powerled zijn twee onderdelen die gebruikt kunnen worden in combinatie met een LED inspectielamp. De Edellux is een explosieveilige LED ketelinspectie armatuur. Deze wordt vaak gebruikt op locaties waar machinebouwers en eindgebruikers in de farmacie werken. Het licht van deze armatuur is vrij van UV-straling en heeft een koele witte kleur. Het is mogelijk om dit armatuur te combineren met een ruitenwisser of een sproeier, dit om het kijkglas schoon te houden en te kunnen verlichten.

De Chemlux Powerled is een uitbreiding op de andere Powerled uitvoeringen. Dit efficiënte armatuur heeft een lichtstroom van 980 Lumen, wat erg hoog is. Dit armatuur is speciaal ontwikkelt voor kijkglas verlichtingen. Het design is erg compact, waardoor het totale gewicht neerkomt op slechts 1,75 kg.