Geld terugvragen voor je trapliften

Veel mensen hebben wel geld over een traplift die ze kan helpen om wel de trappen in hun huis op te komen. Mensen zijn namelijk over het algemeen erg gehecht aan hun huis en willen hier dus niet zomaar weg. Er liggen hier namelijk veel herinneringen aan allerlei dingen die ze hebben meegemaakt in hun leven. Ook zijn ze dan niet meer afhankelijk van mensen die moeten helpen met traplopen. Ook zij kunnen dit als een last ervaren omdat ze ook misschien hun rust willen. Het aanschaffen van een traplift kan dus rust geven bij beide partijen.

Hoe kun je dit realiseren?

Het geld van de aanschaf van de traplift kun je terugvragen bij gemeente. Hier heb je een afdeling WMO. Dit houdt in wet maatschappelijke ondersteuning. Deze afdeling van de gemeente krijgen mensen die een afwijking hebben in de samenleving, dus de mensen die bijvoorbeeld moeilijk kunnen lopen, geld terug van middelen die ze aan hebben moeten schaffen om weer goed in de samenleving mee te kunnen doen. Hier horen dus ook de rolstoel of scootmobiel bij voor mensen die slecht te been zijn.

Waar kun je dit aanvragen?

Zoals ik hierboven al zei kun je dit aanvragen bij de gemeente. Als je nou niet goed weet hoe je dit moet doen, kun je altijd even op het internet zoeken. Hier staan vaak veel en grote handleidingen over hoe je dit het beste aan kunt pakken. Ander kun je ook altijd naar de gemeente zelf gaan om daar zelf even om een uitleg te vragen. Zij kunnen je goed verder helpen.

Separator image Posted in Huis.