Het meest gebruikte pan is een kookpan

Vroeger bakte mijn oma regelmatig wafels. Maar het wordt tijd dat ik zelf wafels maak. Deze tekst deel ik graag met jullie, zodat jullie ook een eigen wafel kunnen maken. Wafel is een lekker tussendoortje die je met de meeste dingen kunt combineren. Je kunt er jam / chocoladepasta en nog veel meer op smeren. In deze tekst ga ik jullie ook uitleggen welke ingrediënten je allemaal nodig hebt om uiteindelijk een eigen wafel te maken. Een wafel is ook gemakkelijk op te eten.

Ingrediënten wafel

Wat heb je nodig:

  • 6 eetlepels olie
  • 400 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • Snufje zout
  • 400 ml melk
  • 1 theelepel vanille extract

Nu de ingrediënten compleet zijn, kun je beginnen met het maken van je wafel. Pak een kom en leg deze naast de ingrediënten. Doe de bakpoeder, bloem, zout en suiker in een kom en roer dit goed door elkaar. Na 5 minuten roeren mag je de eieren, melk, olie en vanille extract eraan toevoegen. Blijf hierna nog steeds goed door roeren, tot dat het uitziet als beslag. Verhit het wafelijzer en vet deze in. Vul daarna de platen met 2 ijslepel beslag. Daarna sluit je het wafelijzer en wacht je tot dat het een goudbruin begint te kleuren. (Het ligt er aan welke wafelijzer je gebruikt) Dit duurt ongeveer 8 minuten. Als ze de wafels eenmaal goudbruin zijn geworden. Kun je de wafels uit het wafelijzer halen en laten afkoelen. Als de wafels zijn afgekoeld, kun je dit met lekkere dingen versieren.

Zelfgemaakte wafel

Ik hoop dat je na het lezen van deze tekst meer weet, over het maken van een eigen wafel. Je kunt een wafel beter zelf vers maken dan in een supermarkt kopen. Dit kost je allemaal tijd en geld. Een vers gemaakte wafel kost je bijna niks. Wist je dat een kookpan, het meeste gebruikte pan is.