Hoe ontdek je een whiplash?

Veel mensen hebben er last van na een flink ongeluk met de auto, namelijk een whiplash. Maar wat is dit precies? Hoe kun je dit oplopen? Daar kan je achter komen in dit artikel. ik leg je uit hoe je dit kunt krijgen en hoe je hier op tijd bij kunt zijn.

Whiplash

Een whiplash kan je onder andere oplopen tijden een ongeluk met je auto. Het houdt in dat wanneer je een klap krijgt van voor of vanachter, je nek zo heen en weer gaat, dat je nekspier verrekt. Door een verrekte nekspier heb je vele klachten en je zult ook veel pijn hebben, want je nek is eigenlijk door elkaar geslingerd. De meeste klachten zijn vaak concentratieproblemen, je kan je moeilijk concentreren in belangrijke situaties. Vergeetachtigheid kan optreden, dat je je gewoon niet herinnerd wat je hebt gedaan in een korte tijd. Je bent vaak erg duizelig en hebt veel hoofdpijn, wat erg onprettig aanvoelt. Het kan ook zijn dat ernstige slaapproblemen hebt. Het lukt je maar niet om in slaap te komen en je bent daardoor heel erg vermoeid, omdat het je zoveel energie kost om wakker te blijven, maar alsnog kan je moeilijk in slaap vallen. Je hebt dus last van vele klachten tegelijkertijd en wees hier zeker niet te laat mee om dit te melden bij je huisarts.

Diagnose

Wanneer je langs een huisarts bent geweest gaan ze kijken welke diagnose ze kunnen stellen. Een whiplash is vaak moeilijk aan te tonen, dus daarbij doen ze vele onderzoeken. Een whiplash is wetenschappelijk niet aantoonbaar, dus het hangt echt af van je complicaties, dus wees er op tijd bij. Er zijn verschillende soorten van behandeling mogelijk. Er bestaan diverse medicijnen, zodat je klachten minder worden. De pijn zal niet snel afzakken, maar uiteindelijk wel. Als je klachten krijgt, meldt het dus gelijk en wacht zeker niet te lang. Bij twijfel kan je beter wel je huisarts raadplegen.

Ben je opzoek naar een bureau die je kan helpen bij letselschade? Neem dan contact op via de website: https://www.juridischbureauletselschade.nl/overige-letselschade/whiplash/

Separator image Posted in Auto's.