Hoe vind je de weg op een onbekende locatie?

Iedereen hanteert een andere techniek om de weg te kunnen vinden op een onbekende locatie. De psychologie van wayfinding verschilt per persoon. Wat voor de één een goede manier is, kan voor de ander erg onduidelijk en lastig zijn. De letterlijke vertaling van wayfinding is ‘de weg vinden’ of ‘navigeren’. Door gebruik te maken van bewegwijzering kun je wayfinding bevorderen en optimaliseren. Maar ook hierbij geldt: niet iedereen kan overweg met dezelfde soort bewegwijzering. Om er voor te zorgen dat iedereen de weg goed kan vinden is het belangrijk om onderzoek te doen naar de manier van zoeken van de bezoekers. Hoe bereiden ze zich voor op het vinden van de juist eindlocatie? En waar begint hun zoektocht? Thuis al, of pas op locatie? Verdiep je hier eens in en optimaliseer de bewegwijzering op de wayfinding van je bezoeker.

Waarom is wayfinding belangrijk?

Het kan behoorlijk stressvol zijn om de weg te vinden op een onbekende locatie. Denk aan een ziekenhuis waar je nog nooit bent geweest, of een bedrijventerrein waar je een specifiek bedrijf moet zoeken. Dit is erg tijdrovend en daarom erg vervelend. Je kunt je tijd immers beter aan iets anders besteden. Door goede bewegwijzering kun je stress bij mensen wegnemen en het snel vinden van de juiste locatie bevorderen.

Voor wie is wayfinding belangrijk?

Allereerst is wayfinding belangrijk voor mensen die opzoek zijn naar een bepaalde locatie. Denk hierbij aan het toilet, de in- en uitgang en de parkeerplaats. Daarnaast is het belangrijk voor mensen die een specifieke route willen afleggen. Een goed voorbeeld hiervan is een wandel- of fietsroute. Tot slot is wayfinding belangrijk voor mensen die een bepaald gebied willen verkennen zoals het centrum van een grote stad. Zeker wanneer het een onbekend gebied is kan het heel lastig zijn om de weg te vinden.

Afbeeldingsresultaat voor de weg vinden