Individuele huiswerkbegeleiding aan huis

Veel leerlingen hebben behoefte aan ondersteuning bij het maken van hun huiswerk. Veel leerlingen volgen dan ook huiswerkbegeleiding in een klas. Dit werkt niet voor elke leerling even goed. Sommige leerlingen hebben wat meer persoonlijke aandacht nodig.

Omdat elke leerling anders is, wordt er tegenwoordig veel huiswerkbegeleiding aan huis aangeboden. Op die manier kan de leerling één-op-één aandacht krijgen, waardoor vaak minder uur begeleiding per week nodig is. Reizen naar een instituut is ook niet meer nodig, wij komen aan huis bij de leerling.

Huiswerkbegeleiding aan huis

Werkwijze van huiswerkbegeleiding aan huis

Als eerste maak je kennis met je huiswerkbegeleider. Op die manier leer je vanaf het begin huiswerk goed te plannen. De stress en discussies over huiswerk zijn verleden tijd. De ouders krijgen wekelijks een korte update van de huiswerkbegeleider over de voortgang.

Door de individuele studiebegeleiding wordt je ook geholpen als je even helemaal vastloopt met  het des betreffende vak. De huiswerkbegeleiding is bedoeld als ondersteuning voor alle vakken.

Leren plannen

Omdat je vaak in de onderbouw van de middelbare school al leert planning is het erg belangrijk dat je de kennis van de vakken op peil houdt. Als je dit niet doet kom je erg ver achter te lopen, en als je alles in een keer moet gaan doen besteed je vaak minder goede aandacht aan je vakken. En als je al in het begin van je school carrière goed leert plannen, is dit ook gemakkelijker om de rest van je schooljaren te doorlopen. Het is namelijk erg belangrijk, maakt niet uit welke opleiding of studie je ook wilt doen, dat je goed plant om niet achter te raken op je schema. Individuele huiswerkbegeleiding kan voor sommige leerlingen effectiever zijn dan het werken in een groep. Hierdoor is het niet nodig om bijna iedere dag iets voor je school te doen.