Wat is het verschil tussen een tuinhuis en een blokhut?

U wilt in uw tuin een blokhut of een tuinhuis plaatsen, maar u weet niet wat nou beter is en waarom? In de tuinwereld, is het logisch dat je weet wat het verschil is tussen een tuinhuis en een blokhut. Helaas weten veel mensen het verschil niet tussen een tuinhuis en een blokhut, maar daar komen we snel genoeg achter. Het verschil zit hem in de bouw van het tuinhuis, welke constructie wordt er gebruikt bij een blokhut? En welke constructie wordt er gebruikt bij een tuinhuis?

Een blokhut

Bij het bouwen van een blokhut worden de balken op elkaar geplaatst en vallen de uiteinden van de balken over elkaar heen. De uiteinden van de balken worden ook wel balkenkoppen, overlappende hoekverbinding of molenwiekverbinding genoemd. Een blokhut heeft ook vaak een uitstekend dak.

De uitstraling van een blokhut is traditioneler en oogt sterker dan de uitstraling van een tuinhuis. Een blokhut is daarentegen niet sterker dan een tuinhuis, dit lijkt alleen maar zo.

Een tuinhuis

De bouw van een tuinhuis is anders dan een blokhut. Bij een tuinhuis komen de uiteinden van de balken niet over elkaar heen. De hoeken zijn vergeleken met een blokhut vlak. De uitstraling van een tuinhuis is hierdoor moderner en strakker dan een blokhut.

Verschillende functies van een blokhut of een tuinhuis

U kunt uw tuinhuis of uw blokhut voor diverse doeleinden gebruiken. Welke keuzes zijn er allemaal en waarvoor wil ik mijn blokhut of mijn tuinhuis gaan gebruiken? Hieronder staan een aantal voorbeelden om eventueel inspiratie vandaan te halen. U kunt uw tuinhuis of blokhut gebruiken als:

  • kantoorruimte
  • speelruimte voor de kinderen
  • opbergruimte
  • logeerkamer
  • opbergruimte/ kleedruimte van uw zwembad

Weet u al wat u met uw tuinhuis of blokhut wilt doen? Of vindt u het nog steeds moeilijk om een keuze te moeten maken tussen een tuinhuis en een blokhut? Op www.lugarde.nl vindt u een groot assortiment met diverse blokhutten en tuinhuizen. Ook is het mogelijk om een tuinhuis aan te schaffen met een overkapping.