De keuze tussen een iPhone en Samsung

Het blijft een eeuwige strijd, de keuze tussen een iPhone en Samsung. Want, welke is nou beter? De een ziet er misschien mooier uit, terwijl de ander weer voorzien is van de nieuwste snufjes. En dan het besturingssysteem. Ben je gewend aan iOS of hecht je veel waarde aan de vrijheid van Android? Allemaal aspecten die de keuze van jouw nieuwe toestel beïnvloeden. Om deze keuze een klein beetje makkelijker te maken hebben we de verschillen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Het uiterlijk

Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van je eigen smaak, maar er zijn duidelijke verschillen tussen het design van een iPhone en een Samsung. Wel zijn ze beide stof- en waterdicht en is de behuizing gemaakt van glas en aluminium. De iPhone is iets dunner dan de Samsung Galaxy, welke ook weer iets zwaarder is. Bij de Galaxy heb je wel het voordeel dat je je koptelefoon kan blijven gebruiken en je geheugen kan uitbreiden. Beide zijn ze voorzien van een vingerafdrukscanner, dit maakt het vergrendelen en doen van aankopen een stuk makkelijker.

 

Prijs

De iPhone is nu eenmaal een stukje duurder dan een Samsung. Dit zegt echter niets over de kwaliteit. De Samsung Galaxy heeft zelfs een beter scherm dan zijn concurrent. Ook de resolutie hiervan is beter. Qua camera specificatie staan ze gelijk, ze zijn beide voorzien van een 12 megapixel hoofdcamera. De frontcamera is van de iPhone dan weer beter. Het geheugen van de iPhone gaat tot maximaal 256 gb, welke niet uitbreidbaar is. Bij de Galaxy is dit maximaal 64 gb, welke je wel uit kan breiden. Je hebt al een iPhone vanaf 37 euro per maand, en een Samsung Galaxy vanaf een tientje minder. Daarnaast doe je er verstandig aan je iPhone 7 te verzekeren, zo voorkom je een hoop ellende.