Last van duiven?

Wanneer je overlast hebt van duiven, is dit natuurlijk niet prettig. Ze storen je erg en je wilt graag dat de duiven bij je weg blijven. Dit probleem valt goed aan te pakken. Je hebt meerdere manieren om duiven weg te jagen en in dit artikel ga je er meer over lezen.

Overlast duiven

Je herkent het vast wel, een enorme duivenplaag om je woning. Het is erg vervelend en je weet niet goed wat je ermee moet. Er is zeker een uitkomst. Het is verstandig om de plek te weten, waar de duiven zich nestelen. Ligt het aan een dakgoot of zijn er andere factoren die meespelen? Laat je hier goed over informeren. Een goed voorbeeld van het bestrijden van duiven is door middel van duivenpinnen. Je zet op een muur, goot of balk, pinnen neer, zodat er geen duif meer op kan zitten. Zo jaag je ze dus weg. je zorgt ervoor dat de duiven geen ruimte meer hebben om op te rusten. De duiven zullen dan naar een andere plek vliegen, om daar zich te plaatsen. Een slimme manier dus om van je duiven af te komen. je hebt bij duivenpinnen ook verschillende versies. Je hebt duivenpinnen die van bepaald materiaal gemaakt zijn, zodat ze geen schade aan de duif aanrichten. Veel duiven willen namelijk toch proberen om op een plek te kunnen zitten, maar worden dan pijn gedaan door de pinnen. Ze lopen dan veel verwondingen op en daar kun je dus iets tegen doen. Je kun er dus voor kiezen om het iets diervriendelijker aan te pakken. Een andere methode is om korrels te plaatsen rond je huis. Deze korrels zijn een soort gif waar duiven niet tegen kunnen. Veel mensen zetten dit in, omdat het snel werkt en duiven uit de buurt houdt. Je kan er ook voor kiezen om een vogelverschrikker te plaatsen. Een grote uil of iets soort gelijks, schrikt veel duiven af. het is een effectieve en slimme manier om de duiven te slim af te zijn.

Ben je benieuwd naar middelen voor het bestrijden van duiven? Neem dan een kijkje op  https://www.ongediertewinkel.nl/vogelwering/duivenpinnen.html