Een merkenbureau helpt bij merkenrecht

Schakel de hulp van een merkenbureau in

Wanneer een onderneming inbreuk maakt op merkrechten van een ander, kan de merkhouder de eigenaar van die onderneming aansprakelijk stellen. Hiervoor is vereist dat hem een persoonlijk, ernstig verwijt kan worden gemaakt. Het is verstandig om een merkregistratie te laten uitvoeren bij een merkenbureau. Op deze manier ben je in staat om op te treden tegen merkinbreuk. Tevens werkt een merkenbureau samen met een advocatenkantoor. Op het moment dat er dan toch inbreuk op je merk wordt gemaakt, dan ben je in staat om hier tegen op te treden met hulp van dit advocatenkantoor. In dit advocatenkantoor zijn advocaten werkzaam die gespecialiseerd zijn in merkenrecht. Zij kunnen je dus als geen ander voorzien van het juiste juridische advies.

Hoe werkt het merkenrecht precies?

Een handelsnaam is de naam waarmee een onderneming wordt bestuurd. Op het moment dat je de naam van jouw bedrijf op een bepaalde manier gebruikt, dat je klanten daarvan kennis kunnen nemen, heb je meteen jouw handelsnaamrecht verworven. Als het gebruik van je handelsnaam eerder bestond en het gebruik van hetzelfde of de vergelijkbare handelsnaam verwarring bij het publiek veroorzaakt, dan kan je eisen dat jouw concurrent het gebruik van zijn handelsnaam staakt. Verder kan je ook een schadevergoeding eisen of jouw rechten in licentie geven.

Wat is het merkenrecht?

We hebben het net al even over het merkenrecht gehad, maar wat is merkenrecht eigenlijk? Het merkenrecht ontstaat door de registratie in het merkenregister. Afhankelijk van de omvang van je afzetmarkt je jouw registratie laten gelden voor de Benelux, voor Europa of zelfs wereldwijd. Met een merkenrecht kan je vorderen het gebruik van uw merk te staken, kan je een schadevergoeding eisen of het gebruik toestaan door het in licentie te geven. Het merkenrecht kan je dus veel voor je organisatie betekenen. Het biedt namelijk zekerheid en beschermd je merk zonder dat je er veel omkijken naar hebt.