Het perfecte wayfinding design

Laten we direct maar met de deur in huis vallen: er bestaat niet zoiets als het perfecte wayfinding design. Hoe dit kan? Iedereen heeft een andere manier van de weg vinden. Het begrip wayfinding heeft voor iedereen een andere betekenis. De een gaat goed voorbereid op pad en bepaalt vanuit huis al precies de route, terwijl een ander juist afwachtend is en vanzelf wel ziet waar hij of zij uitkomt. Omdat iedereen een andere manier van zoeken heeft, is het voor iedereen verschillend wat de beste manier van bewegwijzering is en het beste design voor wayfinding.

De kracht van goede bewegwijzering

Het is erg frustrerend als je op een locatie bent en je kunt de weg niet vinden. Waar bevindt zich de ingang van het pand? Waar vind ik de balie? Hoe kom ik bij de westvleugel van het gebouw? Waar vind ik de wachtkamer? En meer vragen kunnen je te binnen schieten wanneer je op een locatie bent die je niet (goed) kent. Erg vervelend, zeker wanneer je een afspraak hebt waar je graag op tijd wil verschijnen. Goede wayfinding en bewegwijzering kan zeker een uitkomst bieden aan mensen die op een nieuwe locatie de weg zoeken. Duidelijkheid en structuur zijn hierbij heel belangrijk. Door een goede strategie te hanteren kun je een logische opbouw maken van waar, hoe en hoeveel bewegwijzering je moet gaan toepassen om een duidelijke route aan te geven.

Hoe zorg ik voor een optimale wayfinding?

Om bij te dragen aan een goede wayfinding kun je duidelijke bewegwijzering plaatsen. Duidelijke borden met een goede structuur en strategie zijn heel belangrijk. Wil je hier graag meer info over of wil je graag advies vragen aan een specialist? Zorg dan voor een goede wayfinding expert.