Release van de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge

Begin dit jaar werd hij aangekondigd: de Samsung Galaxy S7. Ook deze versie is verkrijgbaar in twee varianten: de reguliere Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge. De nieuwe smartphone is voorzien van een 5,1-inch, tevens krasbestendig scherm, en heeft een behuizing van metaal. Het scherm van de S7 Edge is zelfs 5,5 inch! Beide hebben ze dezelfde technische specificaties, op de accu na. De S7 Edge heeft, door het grotere scherm, een grotere accu á 3600 mAh. En, met quick charge is het toestel in een uur volledig opgeladen.

samsung-galaxy-s7edge-angledBehuizing en beeldscherm

Doordat de Galaxy S7 is voorzien van een 2.5D Gorilla Glass, lijkt het beeldscherm boven het toestel te zweven. De behuizing is daarentegen wel dikker dan zijn voorganger. De S7 is 7,9 mm dik, dit tegenover de 6,8 mm van de S6. De reden hiervoor is simpel: een grotere accu. Terugkomend op het beeldscherm, heeft deze een resolutie van 2560 bij 1140 pixels. Daarmee blijft het een van de mooiste schermen van dit moment. Door het energiebesparende AMOLED scherm kan informatie, ook als de smartphone is uitgeschakeld, altijd worden weergegeven. Daarnaast is de nieuwe Galaxy S7 volledig stof- en waterdicht. Je telefoon gebruiken tijdens een flinke regenbui is dus ineens geen enkel probleem meer!

 

De binnenkant

De nieuwe en energiezuinige Exynos 8 Octa processor maakt de Galaxy S7 maar liefst 50% sneller dan de Galaxy S6. Het toestel heeft een 64 bit processor, en werkgeheugen van 4 GB. Het interne geheugen (flash) ligt op 32 GB en kan zoals altijd uitgebreid worden door middel van een microSD kaartje. Hiermee kan het geheugen worden uitgebreid tot een maximum van 200 GB.

samsung-galaxy-s7De camera

Opvallend is de camera. De voorganger van de Galaxy S7 was uitgerust met een 16 megapixel camera, dit terwijl de S7 slechts een 12 megapixel camera heeft. Echter betekent dit niet dat de kwaliteit van de foto’s daardoor achter uit gaan, de lens is namelijk sterk verbetert. Door hogere camerasensor en optische beeldstabilisatie maak je altijd scherpe foto’s. De 5 megapixel selfie camera heeft dezelfde verbeterde lens.

Software

De Galaxy S7 draait op Android versie 6.0.1 Marshmallow, en maakt daarbij gebruik van Samsung’s eigen TouchWiz interface.

Aanschaf

Vanaf €699 is de Samsung Galaxy S7 al aan te schaffen, de Samsung Galaxy S7 Edge is te koop vanaf €799. Beide toestellen zijn verkrijgbaar in zwart, wit en goud. Navigeren is met dit snelle, mooie toestel een eitje, een handige autohouder voor uw telefoon is dus wel zo veilig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.