Rondreis met de auto, waar moet je op letten?

Ben je van plan om binnenkort een rondreis met de auto te maken? In dat geval breekt er een spannende tijd aan. Wie wordt er immers niet zenuwachtig van de bezienswaardigheden die je onderweg tegen zal komen? De hotels of appartementen waarin je slaapt? Enzovoorts. In dit artikel zetten we een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje, die geregeld moeten worden voordat je op pad gaat. Wanneer heb je de auto bijvoorbeeld voor het laatst laten nakijken? Mogelijk zijn onderdelen van de auto dermate versleten, dat deze nog voor de rondreis vervangen moeten worden om problemen onderweg te voorkomen.

Een auto- en reisverzekering afsluiten voor vertrek

Zeker wanneer je voor een langere periode op pad gaat met de auto en hierbij in het buitenland komt, is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. De reisverzekering beschermt je in het buitenland tegen diefstal van waardevolle spullen, medische kosten bij een ongeluk, enzovoorts. Je Nederlandse zorgverzekering is in het buitenland niet (volledig) geldig, wat de noodzaak van een reisverzekering aantoont. Naast een reisverzekering is het logischerwijs verplicht om een autoverzekering af te sluiten om de openbare weg op te mogen gaan. Let hierbij goed op de verschillende soorten verzekeringen die worden aangeboden.

Nieuwe auto kopen voorafgaand aan je reis

Mogelijk blijken er verschillende gebreken in je huidige auto te zitten. Denk aan een versleten motor, een versleten remschijf, enzovoorts. In zo’n geval kan de aanschaf van een nieuwe auto het overwegen waard zijn. Mocht je hier momenteel geen budget voor hebben, dan kan het afsluiten van een autolening het overwegen waard zijn. Maak gebruik van een vergelijkingstool voor autoleningen, om de goedkoopste oplossing te vinden. Aan het lenen van geld zitten altijd kosten verbonden. Het huren van een auto zou een alternatief kunnen zijn.