Schilderijen

Waar worden schilderijen nou eigenlijk op geschilderd? Deze mooie vorm van kunst wordt gemaakt op een basis ondergrond. Vaak is dit een doek, dat gespannen is over een constructie van hout. Het materiaal van het doek kan uit verschillende soorten bestaan, soms is het gemaakt van kunstvezel, maar wat vaker het geval is, is linnen, jute of een combinatie hiervan.

schilder kwast

Gebruik bij interieurdecoratie

De doeken zijn verkrijgbaar in alle soorten maten, het ligt er maar net aan wat voor een soort schilderij je gaat maken. Wil je een groot schilderij schilderen? Koop dan ook een groot doek. Wat ook een mooi effect geeft in uw uitbreiding aan interieurdecoratie is een combinatie van meerdere losse doeken. Deze hangt u los van elkaar op aan de wand waar u ze wilt hebben hangen. Het doek waarop wordt geschilderd is al heel oud. Namelijk al in de vroege prehistorie werd er geschilderd. Maar in de middeleeuwen werd er pas gebruik gemaakt van het witte doek. Wel waren er andere kenmerken aan dit doek dat werd gebruikt om de kunstwerken op te schilderen.

Bekende schilders

Je hebt er natuurlijk wel eens van gehoord. Namen als rembrand en Vincent van Gogh zijn u vast niet voorbij gegaan. Deze mensen hebben wereld beroemde schilderijen gemaakt die natuurlijk gemaakt zijn op doeken waar eerst helemaal niks op stond. Rembrandt van Rijn is bekend geworden met een van de grootste schilderijen die ooit met de hand is geschilderd, namelijk de nachtwacht. Ook Vincent van Gogh is erg bekend geworden van zeer creatieve schilderwerken gemaakt in de jaren rond 1800. Tegenwoordig bestaan er ook hele goede schilders. Deze zijn dan wel niet zo bekend maar kunnen wel heel goed schilderen.

Wilt u nou ook een mooi schilderwerk of een mooie foto bij u aan de muur, denk er dan eens over na om een foto uit te laten werken op groot doek. Dit is allemaal mogelijk bij http://www.bergslot.com/.