Tips om je blokhut winterproof te maken.

Wilt u in de winter ook lekker van uw blokhut genieten? Gezellig met een glühwein of een heerlijke warme chocolademelk? Zorg ervoor dat uw tuinhuis winterproof is. Wat zijn nu handige tips om ervoor te zorgen dat uw tuinhuis winterproof is?

 1. Schoonmaak beurt

  Ten eerste is het verstandig om een schoonmaakbeurt te houden. Zorg ervoor dat uw blokhut goed schoon is gemaakt. Dan geniet u meer van uw blokhut en kunt u eerder tot rust komen.

 2. Isoleren

  Als u uw blokhut wilt gebruiken als extra leefruimte dan is het goed om uw blokhut te isoleren. Het is goed om uw blokhut op verschillende manieren te isoleren. U kunt ervoor kiezen om ramen die van dubbel glas zijn gemaakt erin te plaatsen. Daarnaast is het ook verstandig om het dak, de wanden en de vloer te isoleren. De warmte blijft veel beter in uw blokhut en daardoor scheelt het ontzettend veel aan energie kosten.

 3. Verwarming

  Zorg voor een heerlijke verwarming. U kunt ervoor kiezen om een elektrische verwarming aan te schaffen die u bij de bouwmarkt kunt kopen. Ook is het mogelijk om een vaste verwarming te laten plaatsen.

 4. Verlichting

  Zorg voor goede verlichting! In de winter is het sneller donker omdat de dagen korter zijn. Kies goede verlichting uit en het beste kunt u kiezen voor energiezuinige lampen.

 5. Schilderen en beitsen

  In de herfst en winter hebben blokhutten veel te maken met verschillende weersinvloeden en krijgen ze veel te voorduren. U kunt ervoor kiezen om uw blokhut opnieuw te schilderen en/ of beitsen zodat ze weer goed beschermd zijn tegen harde wind, regen, hagel en sneeuw.

 6. Dakgoot

  In de herfst en de winter regent het vaak veel in ons kikkerlandje. Het is belangrijk dat uw dakgoot het water goed kan afvoeren. En dat er dus geen lekkage voor komt.

Als u niet goed weet hoe u uw blokhut moet isoleren of misschien moet schilderen of beitsen kunt u altijd een kijkje nemen op www.lugarde.nl.