Tips om een nieuwe telefoon te kunnen financieren

Overweeg je de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon? In dat geval zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een refurbished, tweedehands of geheel nieuw toestel. Een nieuw toestel brengt vaak hoge kosten met zich mee. In het bijzonder wanneer het om een van de nieuwste modellen van Samsung of Apple gaat! Een tweedehands of refurbished telefoon kan in zo’n geval een goed alternatief zijn. Daarbij heb je de keuze uit het model telefoon. Ga je voor het nieuwste model, of geef je de voorkeur aan een ouder, goedkoper model? Deze oudere modellen zijn vaak ook van een zeer goede kwaliteit.

Telefoon financieren met een kredietkaart

Wanneer je niet voldoende geld hebt om de telefoon in een keer te kunnen kopen, zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld voor het gebruik van een kredietkaart kiezen. In dit geval sluit je een kortlopende lening af, die je vaak aan het eind van de maand aflost. Zo kun je de telefoon nu kopen, terwijl je deze pas later in de maand betaalt. Het gebruik van een kredietkaart is interessant, wanneer je moet wachten op de storting van je loon. Lees meer over het gebruik van kredietkaarten op internet. Houd er rekening mee, dat geld lenen ook geld kost.

Je telefoon op afbetaling kopen bij providers

De meest gebruikelijke manier om een telefoon te financieren, is het op afbetaling kopen van het toestel. Dit betekent dat je maandelijks een deel van het toestel aflost, via je mobiele abonnement. Aan het eind van de looptijd van je abonnement is het toestel volledig van jou en mag je hiermee doen wat je wilt. Een telefoon op afbetaling kopen is vaak duurder dan het toestel in een keer los aanschaffen.