Tips voor een teamuitje

Een teamuitje organiseren is lang nog zo gemakkelijk. Er komt veel bij kijken en het is daarom goed om een plan te maken. Stel een organisatieteam samen en maak een lijst met daarop mogelijke ideeën voor een teamuitje. In dit artikel geef ik een aantal suggesties voor een geslaagd teamuitje.

Spellen

Allereerst is het belangrijk dat je de datum vast hebt staan voor je teamuitje. Bedenk je dit ruim van te voren, zodat alle mensen uit het team hier rekening mee kunnen houden. De activiteit kan afhangen van de sport die je beoefent. Bedenk als organisatieteam of je iets met je sport wilt gaan doen of juist niet. Als je een activiteit met een voetbalteam wilt gaan doen, is het voorspelbaar om iets met een voetbal te doen. Het is dan ook leuk om een totaal andere activiteit te gaan doen. Je kunt ook een sport gaan beoefenen die je nog nooit hebt gedaan. Spellen doen het altijd goed bij teamactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan een quiz. Je kunt ervoor kiezen om het klein te houden, maar je kan ook echt uitpakken. Je ziet steeds vaker dat ze met een teamuitje gaan laser gamen of een bezoek brengen aan een escape room. Het zijn beide activiteiten die je zelf niet snel zou gaan doen. Technologie is ook altijd interessant om mee te nemen in de activiteit. Je kun ook Virtual Reality huren. Hierbij is het mogelijk om gebruik te maken van een race simulator. Je kunt dan racen tegen je teamgenoten. Het is een leuke invulling van je activiteit.

Eten

Naast de activiteit is het eten ook niet onbelangrijk. Als je met veel personen bent is het eten lastig om te kiezen. Een buffet is altijd een goede optie. Zo kun je een keuze maken uit diverse gerechten. Vaak wordt er gekozen voor makkelijke maaltijden. Denk hierbij aan de snackbar of een pizzeria. Zorg ervoor dat het eten goed geregeld is. Het is belangrijk dat de organisatie dit punt meeneemt in het plan van aanpak.