Op zoek naar computerreparatie in Leiden?

Zoek je een goede computerreparatie in Leiden? Je kunt natuurlijk je handige neefje inschakelen die zijn eigen laptop een keer heeft opengeschroefd, maar als je je computer liever in handen van een professional ziet kun je beter even verder zoeken. In dit artikel geven we je wat suggesties en tips om op te letten.

Zoeken met Google

Veelgebruikte zoektermen op Google zijn “computerreparatie leiden” of “laptop reparatie leiden”. Als je dit intypt zie je snel een overzicht met professionele (en minder professionele) bedrijven in en om Leiden.

De zoekresultaten zijn onder te verdelen in een aantal categorieën, te weten:

  • De Adwords resultaten, deze staan bovenaan
  • Daaronder de kaart van Leiden met fysieke adressen
  • Vervolgens zie je de normale Google zoekresultaten

Adwords is steeds belangrijker in Google, bedrijven die bereid zijn te betalen voor een hoge vermelding zie je hier bovenaan staan. Dit betekent niet dat de resultaten onzinnig zijn, want de bedrijven betalen voor elke keer dat een klant op hun link klikt, dat heeft natuurlijk alleen zin als ze ook iets aanbieden dat jouw interesse heeft, in dit geval een computerreparatie.

Onder de Adwords resultaten zie je een landkaartje van Leiden, klik erop en hij wordt vergroot. De rode stipjes geven aan waar je terecht kan met je computer. Meer informatie over elk individueel adres krijg je door op een stip te klikken.

Onder de landkaart zie je tenslotte de normale Google resultaten, die tegenwoordig een minder prominente plek innemen dan vroeger. De normale zoekresultaten zijn gerangschikt op relevantie en populariteit van de website.

Wat vinden anderen? Check de recensies!

Soms zie je een beoordeling in de vorm van oranje of gele sterren bij een bedrijf staan. Dit zijn de (Google) recensies die anderen over het bedrijf hebben geplaatst. De sterren verschijnen naast de naam als Google vindt dat er voldoende recensies zijn geschreven. Hoewel de recensies niet door Google worden gefilterd, is de waarde niet altijd even groot. Medewerkers of vrienden van het bedrijf kunnen namelijk extreem positieve stukjes schrijven over het bedrijf. Maar andersom kan iedereen die het bedrijf kwaad wil doen ook vrijwel ongestraft iets negatiefs plaatsen. Meestal zie je dit wel als je door de recensies heen leest.

Computerspecialisten in Leiden

Hier vind je een aantal gerenommeerde computer- en laptop reparateurs in en om Leiden. Natuurlijk zijn er veel meer te vinden, maar dit zijn een paar bedrijven met een goede reputatie.

PC Refresh

Op een kwartiertje van Leiden, in het nabijgelegen Den Haag, zit deze bekende computerwerkplaats. Met een toegewijd team van een tiental mensen worden bij PC Refresh dagelijks vele reparaties verricht aan pc, laptop, Mac en mobiel. Aan de recensies te zien is er een grote groep particulieren en bedrijven erg te spreken over de dienstverlening van dit bedrijf. Naast een professionele werkplaats komen de computerspecialisten ook langs op kantoor of aan huis.

Microfix

Dit bedrijf is al tientallen jaren een bekende reparateur voor consument en bedrijf. Naast de normale reparaties worden hier ook speciale printers voor bedrijven gerepareerd. Ook kun je terecht met je smartphone.

Eenvoud PC

De naam zegt het al, dit bedrijf adverteert met eenvoudige reparaties voor lage prijzen. Geen ingewikkelde website, maar gewoon een monteur die bij je aan huis komt voor een vast tarief per uur. Ook dit bedrijf heeft prima recensies op Google.

De recensies en sterren geven je een eerste beeld bij de keuze voor een goede specialist in computerreparatie. Maar daar houdt het niet op. Natuurlijk geeft ook de website inzicht in de diensten en de aanpak van het bedrijf. Een up-to-date website in goed Nederlands geeft vaak aan dat het bedrijf zijn zaakjes goed op orde heeft.

Daarnaast zijn er een aantal objectieve criteria waar je op kunt letten. Zo is er het ICTWaarborg certificaat, waar veel professionele computerbedrijven bij zijn aangesloten. Ook kan het bedrijf een SBB Erkend Leerbedrijf worden, waarmee het een erkenning krijgt om stageplekken aan te bieden aan aspirant ICT specialisten, dus computerreparateurs in opleiding.

We hopen dat je een stapje verder bent gekomen met de tips in dit artikel. Veel succes bij het vinden van de beste computerspecialist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.