Handelen bij een verkeersongeluk

Wanneer je betrokken bent geraakt bij een verkeersongeluk, moet je weten hoe je moet handelen. Het is belangrijk dat je op de hoogte bent over wat er moet gaan gebeuren en dat je niet in paniek raakt. De situatie moet zo veilig mogelijk worden opgelost en naar worden gehandeld. In dit artikel lees je meer over hoe je hier het beste mee om kan gaan.

Betrokken

Verkeersongevallen gebeuren dagelijks, het is geen dag weg te denken. In Nederland komt dit voor en het zorgt ook voor vele files. Het kan verschillende oorzaken hebben. Mensen kunnen onder invloed zijn gaan rijden, of misschien was het gewoon onoplettendheid. Een ongeluk in het verkeer zit al in een klein hoekje. Let daarop ook goed op als je de weg op gaat. Te weinig kennis en ervaring in het verkeer, kan ook zorgen voor ongelukken. De meeste verkeersongelukken leveren verwondingen op, zoals breuken en bloedingen. Het kan ook zijn dat er een ernstig ongeluk gebeurd, waarbij de schade veel meer ernstig is. de gevolgen verergeren door een te hoge snelheid. Wanneer je in een situatie terecht komt, waarbij er sprake is van een verkeersongeval, moet je volgens stappen handelen. Breng eerst jezelf in veiligheid. Ga van de weg af of zoek een plek waar je overzicht hebt. Als jezelf veilig bent, kun je daarna de situatie beoordelen. Verplaatst het slachtoffer niet, tenzij hij of zij in gevaar is. daarna moet je zo snel mogelijk de hulpdiensten inschakelen. Bel 112 en houd je scherp. Daarna verleen je hulp waar nodig is. In de meeste gevallen duurt het zo 10 a 15 minuten, tot dat de hulpdiensten arriveren.  Blijf zo rustig mogelijk en breng geen paniek in de situatie.

Bij een verkeersongeluk kan je letselschade oplopen. Het is handig om een bureau in te schakelen, die alle juridische stappen voor je kan doorlopen. Bekijk voor meer informatie op letselschade .

Separator image Posted in Schade.