Hoe kan ik raamfolie gebruiken?

In deze blog zal ik u precies uitleggen hoe je het beste raamfolie in kunt zetten om je ruimte met ramen wat leuker aan te kleden. Natuurlijk is er wel wat materiaal nodig, dus zorg dat je dit eerst voor elkaar hebt voordat je aan de slag gaat. Zo heb je natuurlijk raamfolie, een waterspuit, stanleymes, reinigingsproducten en een theedoek nodig. Als u raamfolie hebt besteld, dan heeft u hiervoor de nodige afmetingen doorgegeven. Hoe je het folie nou op gaat plakken is afhankelijk van het soort raamfolie. Voordat je de folie op het raam plakt moet je de ondergrond goed reinigen, dit doe je met het reinigingsmiddel. Het is erg belangrijk dat het raam helemaal schoon is, want als u het folie op een vuil raam plakt, zullen luchtbellen door het vuil groter worden.

raamfolie

Soorten folie

Zoals ik net al zei is de manier van plakken van het folie verschillend door de soorten die er zijn.  Bij raamfolie dat statisch is, is de meest goede oplossing alleen water te gebruiken. Door een waterspuit te gebruiken, kan dit makkelijk uitgevoerd worden. Maak het raam heel iets vochtig en plak het folie op het vochtige raam. Plak altijd een iets groter stuk dan dat nodig is. Zo kun je namelijk altijd een heel klein beetje scheef gaan zonder dat het opvalt. Er bestaan ook folies die uit zich zelf al plakken. Hier heb je dus eigenlijk helemaal niks voor nodig, dus ook geen water. Bij het bevestigen van zonwering raamfolie is het de bedoeling dat je meer water gebruikt dan bij andere folies. Dit komt doordat dit soort folie erg dun is.

Hulpmiddelen

Wat je nog meer kunt doen bij het plakken van raamfolie is een meetlint gebruiken, hiermee kun je het folie goed mee opmeten. Een betaalpas kun je goed gebruiken om luchtbellen en waterbellen te verwijderen onder het bevestigde folie.

Natuurlijk kun je jezelf ook veel tijd besparen en het een goed bedrijf laten bevestigen. Een bedrijf dat echt goed is in het leveren van raamdecoratie en andere wanddecoraties is Bergslot.