Hoe werkt de intake?

Voordat je bijles in Amsterdam kan krijgen is het erg belangrijk dat een bijlesbureau weet wie jij bent en waar jij moeite mee hebt. Dit gebeurt dan via een intake gesprek. Bij dit gesprek wordt duidelijk voor het bureau wie jij bent en waar jij voornamelijk moeite mee hebt. Je moet dan ook verschillende dingen over jezelf vertellen. Welke opleiding/ school doe? Met welk vak heb je voornamelijk moeite? En welke dingen heb je al gedaan om het wel te snappen/ begrijpen?

Het zoeken van begeleiding

Als ze een beetje in kaart hebben wat voor persoon je bent gaan ze op zoek naar een begeleider die je kan helpen. Bij het zoeken van een begeleider is het wel van belang of jij aan hebt gegeven of je bijles aan huis krijgt of op een locatie van het bureau. Als je namelijk thuis bijles krijgt is het belangrijk dat de begeleider niet te ver van jouw huis vandaan woont. Deze persoon moet namelijk zelf naar jou toe komen en het is daarom gemakkelijk als dit met het openbaar vervoer kan of gewoon met de fiets. Het kan alleen zo zijn dat je niet tevreden bent over de begeleiding en je nog geen resultaten zien. Laat dit dan aan het bijlesbureau weten.

Wat als het niet bevalt?

Als het niet bevalt moet je het dus aangeven. Zij gaan dan op zoek naar een andere begeleider die jou hopelijk wel op een goede manier kan helpen. Het bijlesbureau zou er namelijk veel aan doen om jou voor dat vak te laten slagen, maar natuurlijk wel met je eigen inzet.