iPhone X refurbished: gebruikt en toch gloednieuw

Omdat iPhone fans steeds weer iets nieuws willen zodra het kan, kan je straks gewoon een gebruikte iPhone X kopen, de iPhone X refurbished. Goed nieuws voor alle wat minder rijke iPhone liefhebbers. Straks heb je dit ultranieuwe toestel voor een stuk minder geld! Nieuw kosten ze minstens €999. Een hele uitgave.

Steeds weer een nieuwe

Wat heb je nog te wensen als je al een iPhone hebt? Weinig. Maar wel: een nog nieuwere iPhone!  Echte iPhone fans hebben afgelopen najaar de iPhone 8 kunnen kopen. Geweldige camera, handzaam formaat en gewicht, vuil en waterafstotend, goede sound. Wat wil je nog meer? Maar kort daarop kwam er toch weer een nieuwe op de markt, de iPhone X. Dat gebeurde in november vorig jaar, dus 2017. Wat nu?

Inruilen kan

Gelukkig bestaat er een praktische oplossing voor dit probleem. Je ruilt je oude in en ontvangt korting op een nieuwe. Je kunt, met een beetje geluk, ook al kiezen uit een paar 2ehands exemplaren van de iPhone X. Wie weet was het iemands miskoop of was het een onhandig verjaardags- of kerstcadeau. Misschien had iemand er per ongeluk twee. Hoe dan ook, zelfs deze allernieuwste iPhone zal na wat zoekwerk nu of straks ook gebruikt te krijgen zijn. Na wat nakijken en revisie kan je dan een iPhone X refurbished aanschaffen, voor een stuk minder dan de nieuwe. De nieuwprijs begint rond de E 1000 en een gebruikt toestel zal toch snel een paar honderd euro goedkoper zijn. Van dat geld kun je andere leuke dingen of iPhone accessoires kopen.

Gezichtsherkenning

Wat maakt de iPhone X bijzonder? Dit toestel is in elk geval bijzonder omdat het de nieuwste serie is en dus de meest moderne, jonge, nieuwe iPhone in de serie. De iPhone X heeft net als de 8 een zeer goede beeld- en geluidskwaliteit, hard, scherp, natuurlijk, contrastrijk en mooi. Nieuw aan de 10 is gezichtsherkenning of face ID identificatie, dus gezichtsherkenning. Verder heeft deze iPhone het grootste beeld, dus de grootste display, zonder dat het toestel onnodig veel groter wordt.

OLED display, fluid navigation, glas en staal

Nieuw is ook dat er voor de display een andere nieuwe techniek gebruikt, OLED in plaats van LCD: organic light emitting diode. De pixels geven zelf ook licht af. Er is geen apart achtergrondlicht nodig. Hierdoor kan de display zo dun mogelijk blijven. Verder zijn zo ook meer contrasten en diepere kleuren zwart mogelijk in het beeld. Er is geen home knop, maar een swipe systeem in de navigatie. Ook dat is helemaal van deze tijd. Ook is gekozen voor hardere, mooiere materialen. Veel glas en geen aluminium maar stainless steel.

Wel wat groter en zwaarder

Een klein nadeel van de iPhone X is de ietwat grotere omvang, 143.6 x 70.9 x 7.7 en het gestegen gewicht, van 148 g voor de 8 naar 174 voor de X. Een stijging met 26 gram. Dat is nog wel te doen. En zo’n gewicht is nog steeds goed te dragen. In je voor of achterzak, als het lukt. Maar de prijs van een refurbished is relatief goed. Want nieuw kost eentje rond de E 1000 of meer afhankelijke van het type. Een refurbished zal wel te krijgen zijn vanaf E 800, afhankelijk van de staat, het type, de voorwaarden en het moment. Hoe langer je wacht hoe goedkoper de iPhone X refurbished zal worden. Je kunt hier al even kijken voor de huidige prijzen van de iPhone X refurbished. Dus wacht even en ga ervoor als de tijd daar is.

Afmetingen: 143.6 x 70.9 x 7.7
Kleuren: zwart en wit
Vanaf 64 GB