Prusa i3 mk3, de 3D-printer van dit moment

Er is natuurlijk een duidelijke reden waarom de Prusa i3 mk3 vaker wordt gebruikt dan andere modellen. Dat komt omdat alle printers uit de i3 -reeks al jaren gelden als de favoriete printers over de gehele wereld. Dit heeft natuurlijk te maken met een aantal zaken. In de eerste plaats zijn er natuurlijk een aantal belangrijke punten waarop dit model zich weet te onderscheiden ten opzichte van andere modellen. Het is goed om deze punten dan ook eens iets nader te bekijken. Dit geeft een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is hiermee.

De snelste 3D-printer

Wanneer gekeken wordt naar de voordelen van de Prusa i3 mk3 dan zal altijd als eerste worden gesproken over de mogelijkheden va deze 3D-printer. Het gaat dan bijvoorbeeld over de snelheid van de printer. Die ligt inmiddels al op 200 mm/s. Dat is ook niet vreemd, want er is veel aangedaan om de printer sterker en stabieler te maken. Juist om dit mogelijk te maken is er bijvoorbeeld gewerkt aan het chassis van de i3. Daarmee is de printer dan ook snel opgeklommen als één van de favorieten onder de gebruikers van 3D-printers. Bovendien is er nog veel meer verbeterd hieraan.

Alles in het oog houden

Wat al eerder het geval was, geldt ook voor de nieuwe Prusa i3 mk3. Het model is met dank aan nog sterkere sensors in staat om alles zo goed als mogelijk te printen. Ook belangrijk hierin is dat er nu modellen te krijgen zijn met een powercoated heatbed. Dit is de vooruitgang waar veel echte kenners al enige tijd naar uitkeken. Daardoor is het resultaat van alles wat gemaakt wordt alleen maar nog sterker. Uiteindelijk is dit natuurlijk wel waar het om gaat en dat maakt de Prusa printers ook precies zo populair. Dit maakt het zeer interessant om te bekijken.