De voordelen van een telefoon verzekering

Wanneer je mobiele telefoon kapot is wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk en tegen een zachte prijs gemaakt wordt. Helaas is dit lang niet altijd de realit eit. Zeker bij smartphones kunnen de prijzen erg hoog oplopen als er defecte onderdelen gemaakt moeten worden. Een nieuw glasplaatje op een iPhone bijvoorbeeld kan al in de honderden euro’s lopen. En dit geldt ook voor andere onderdelen van smartphones en andere mobiele toestellen. Gelukkig kun je deze onvoorziene kosten beperken en/of voorkomen door een telefoon verzekering af te sluiten. Wanneer je telefoon verzekerd is voor schade en diefstal, voorkom je erg veel hinder wanneer deze gerepareerd moet worden.

De vele voordelen van een telefoon verzekering

Het grootste voordeel van een telefoon verzekering is toch wel dat het erg veel kosten bespaard. Een smartphone laten repareren kost nou eenmaal erg veel geld. Een nieuwe batterij, of een nieuw scherm op je toestel laten plaatsen kost wel iets meer dan een paar euro. Tenzij je een telefoon verzekering neemt, dan blijven de kosten laag en heb je binnen een hele korte tijd weer een volledig werkende smartphone in je handen.

Wat daarnaast ook een groot voordeel is van een schade verzekering voor je telefoon is dat je zelf je verzekering kunt uitkiezen. Online kun je gemakkelijk verzekeringen met elkaar vergelijken, zodat je straks een telefoon verzekering hebt die goed bij jou en je telefoon past.

Weer een ander voordeel van een verzekering voor je mobiele telefoon is dat je tot een jaar na aankoop je telefoon nog kunt laten verzekeren. Heb je 10 maand geleden een mooie nieuwe iPhone gekocht en deze bij aankoop niet laten verzekeren? Dan is dat geen enkel probleem. Als je het toestel binnen een jaar hebt gekocht kun je deze gewoon laten verzekeren.

Tot slot nog een groot voordeel dat zeker het vermelden waard is: met een telefoon verzekering ben je erg ruim gedekt. Het begrip schade is erg breed, en er vallen dan ook erg veel verschillende soorten schade onder.

Telefoonverzekering

 

Welke soorten schade vallen er onder een telefoon verzekering?

Een gebarsten display, een smartphone die geen verbinding kan maken met WiFi, de inhoud van een drankje dat op je telefoon is gevallen of een batterij die enorm snel leegloopt. Dit zijn slechtst een aantal voorbeelden van telefoon schade. Maar daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer mankementen die je telefoon kan oplopen. Denk aan een beschadigde dock connector, een kapotte luidspreker of een touchscreen die het niet meer goed doet. Dode pixels, witte strepen of zwarte vlekken op het scherm: het kan iedereen overkomen.
Wat je misschien niet zou verwachten is het volgende: het weer kan ook een grote invloed hebben op de elektronica in je toestel. Vorst en storm bijvoorbeeld. De gevoelige onderdeel van een smartphone zijn hier niet altijd even goed tegen bestand. Maar dit geldt ook voor brand en bliksem, je ziet vaak dat apparatuur schade oploopt hierdoor. Het grote nadeel van de invloeden van het weer is dat je hier zelf geen invloed op hebt. Je kunt storm, vorst en bliksem niet tegenhouden. Daarom is een telefoon verzekering ook zeker geen overbodige luxe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.