Eén goed moment en er is een nieuwe onderneming

Soms zijn er van die momenten dat je met een vriend spreekt en dat je ineens geweldig plan hebt. Ze komen niet vaak voor, maar als ze voorkomen dan heb je ook echt wat. Een half jaar geleden had ik met een goede vriend van mij zo’n moment. Een moment dat resulteerde in een nieuwe onderneming. Die we onlangs succesvol zijn gestart en notarieel hebben vastgelegd.

Fotografie

Het was een zaterdagavond en we spraken over onze interesses. We hebben allebei affiniteit met fotografie. Alleen is fotografie een bijzonder breed begrip. Ik persoonlijk vind het leuk om foto’s te bewerken en dan voornamelijk oude foto’s. Die foto’s die je bij je grootouders op zolder vindt. In de hoek in een oud kistje. Meestal zijn de foto’s gekreukt, gescheurd of verkleurd. Ik richt me er vaak op deze foto’s hoogwaardig in te scannen en vervolgens zo goed mogelijk te restaureren.

Die avond liet ik mijn vriend een aantal recente projecten zien. Onder de indruk begon hij over het idee van een onderneming. Hij is veel meer een contentmaker dan ik, echt een meester in het foto bewerken. Bij mij is het meer een uit de hand gelopen hobby geworden. Van huis uit heb ik een salesstudie gedaan. Daarom kwamen we al snel op het idee om dat te combineren.

Welke voorwaarden belangrijk zijn

Eén van de eerste dingen waar we tegen op liepen waren de voorwaarden van onze onderneming. Welke voorwaarden stelden wij aan klanten? Hoe zou een samenwerking gaan en wat kwam er bij opdracht kijken. Dit soort zaken lieten wij in algemene voorwaarden opstellen, waarbij wij uitermate goed werden geholpen. Van A tot Z werden  deze goed opgesteld, zodat wij als onderneming goede algemene voorwaarden hadden. We wilden natuurlijk geen enkel risico lopen.

Na het inschrijven van de onderneming rolden de eerste klanten binnen. Ik moet eerlijk zeggen dat we het drukker hebben dan we vooraf dachten. Maar goed het is een behoorlijke ommezwaai geweest en zo kun je zien wat één moment kan doen met je leven.