Verzeker je telefoon tegen diefstal!

Tegenwoordig kan niemand meer zonder een mobiele telefoon. En dat is ook helemaal niet zo gek. Je mobieltje gebruik je naast het bellen namelijk ook voor tal van andere zaken. Je mobiel fungeert als agenda, rekenmachine, wekker en meer! Zo luisteren veel mensen via hun mobiele telefoon muziek, ze checken hun mail en social media accounts en tot slot worden ook bankzaken geregeld via de mobiele telefoon. Kortom: een leven zonder mobiele telefoon kun je je al bijna niet meer voorstellen.

Gestolen telefoon, wat nu?

Een multi functioneel apparaat zoals de mobiele telefoon wil je het liefst geen minuut missen. Maar wat nou als je telefoon wordt gestolen? Je kunt nog zo zuinig met je telefoon omgaan, maar wanneer deze wordt gestolen kun je hier vaak niks aan doen. Het kwaad is dan al geschiet.
Wat je wel kunt doen is jezelf en je telefoon preventief beschermen tegen diefstal. Dit kun je doen door het afsluiten van een telefoon verzekering tegen diefstal.

Telefoon verzekering tegen diefstal

Wanneer je een telefoon verzekering tegen diefstal afsluit, is je toestel verzekerd bij roof en inbraak. Dit geldt ook wanneer je telefoon wordt gestolen uit een afgesloten motorvoertuig, mits deze niet op een zichtbare plaats stond. Als je telefoon wordt gestolen is dit natuurlijk flink balen, en misschien wel het grootste nadeel is dat je er vaak niks aan kunt doen. Valschade bijvoorbeeld kan komen doordat je telefoon uit je handen valt. In dat geval ben je zelf verantwoordelijk voor de schade. Maar wanneer iemand je telefoon uit je jas of tas pakt, heb je dit zelf niet eens door. Je staat in dat geval machteloos. Gelukkig kun je jezelf en je telefoon hiervoor beschermen door een telefoon verzekering af te sluiten.

smartphone verzekering

Wat te doen wanneer je toestel is gestolen?

Is je toestel gestolen en heb je een verzekering afgesloten tegen diefstal? Meld dit dan zo snel mogelijk bij de desbetreffende partij waarbij je een verzekering hebt afgesloten voor je mobiele telefoon. Zorg er daarnaast voor dat je zo snel mogelijk je SIM-kaart laat blokkeren. Als je dit niet doet kan het gebeuren dat de dief van je telefoon misbruik gaat maken van jouw SIM-kaart. Dit kun je het snelste regelen door contact op te nemen met de klantenservice van je provider.

Diefstal voorkomen

Wanneer je een verzekering tegen diefstal voor je mobiele toestel hebt afgesloten, ben je in principe gewoon verzekerd wanneer je telefoon wordt gestolen. Maar het is erg begrijpelijk dat je dit het liefst wil voorkomen. Niet alleen je toestel wordt gestolen, ook al je privé foto’s, berichten, contacten en andere gegevens die op het toestel staan. Zorg er daarom altijd voor dat je je telefoon goed opbergt. Stop hem bijvoorbeeld niet in een zijvakje van je tas want zo kunnen mensen er gemakkelijk bij. Stop je telefoon liever ergens onderin je tas zodat het moeilijker wordt voor dieven om er bij te komen. Wat daarnaast ook een goede tip is, is om je telefoon altijd op een vaste plek met je mee te nemen. Of altijd in je rechter broekzak, of altijd in het zelfde vakje in je tas. Wanneer je telefoon dan niet op die plek is, weet je direct dat het mis is en kun je actie ondernemen. Daarnaast zal het ook sneller opvallen wanneer je telefoon niet op de plek is waar hij normaal hoort te zien. Zo heb je dus gemakkelijker en sneller door wanneer deze gestolen wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.