Verzekeringen waar je niet eerder aan hebt gedacht

Verzekeringen worden in verschillende soorten aangeboden! Wist je bijvoorbeeld dat er drie soorten autoverzekeringen zijn? Je kunt voor een WA-verzekering kiezen, maar ook voor een allrisk verzekering. Tussen beide uitersten heb je met een WA-verzekering met beperkt casco een mooie middenweg! Naast deze verschillende autoverzekeringen, zijn er tal van andere soorten verzekeringen af te sluiten. In dit artikel beschrijven we een aantal verzekeringen, waar je mogelijk niet eerder aan hebt gedacht. Het gaat hierbij niet om een zorgverzekering of autoverzekering.

Een brandverzekering voor je woning afsluiten

In Nederland komt de losse brandverzekering nauwelijks nog voor. Deze verzekering is vaak onderdeel van de woonverzekering, die bij een verzekeraar wordt afgesloten. Een woonverzekering noemt men ook wel een opstalverzekering. Dit type verzekering dekt de “vaste” voorwerpen in huis. Het zijn de voorwerpen die niet mee worden genomen bij een verhuizing. Kijk je polisvoorwaarden nog eens na, of de brandverzekering ook bij je huidige verzekeraar onderdeel is van de woonverzekering. In andere Europese landen wordt de brandverzekering als een losse verzekering aangeboden. Kijk hier om meer te lezen over deze verzekering.

Uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Een uitvaart en bijvoorbeeld een grafsteen brengen doorgaans hoge kosten met zich mee. Om deze reden kan het interessant zijn om een uitvaartverzekering of overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Het voorkomt dat nabestaanden na je overlijden met hoge kosten geconfronteerd worden. Ook krijgen nabestaanden via de verzekeraar vaak hulp van een uitvaartverzorger. Zo hoeven zij de uitvaart niet volledig zelf te regelen, maar krijgen ze hierbij hulp van anderen. Op de website van een uitvaartverzekering vind je meer informatie over de dekking die een dergelijke verzekering biedt. Wist je bijvoorbeeld dat een overleden kindje vaak ook onder deze verzekering valt, wanneer een van de ouders een uitvaartverzekering heeft?