Waarom zou u een blog beginnen?

Ondernemers vragen zich vaak af waarom zij zouden beginnen met bloggen. Toch heeft bloggen veel voordelen en kost het enkel wat moeite maar verder geen geld. Gratis artikelen plaatsen kan tegenwoordig op veel websites. Het begin zal wellicht wat lastig lopen maar al doende leert men. Zodra u wat langer blogt zal u dit makkelijker afgaan dan wanneer u begint.

Waarom is bloggen zo belangrijk?

Bedrijven bloggen tegenwoordig vooral om gevonden te worden in Google. Door relevante content te publiceren komt u hoger te staan wanneer mensen een bepaalde zoekterm in Google intypen. Dit is de eerste link naar een klantrelatie. Hoe beter u uw lezer kan helpen of informeren met uw blog hoe langer zij op uw site blijven. Wanneer lezers langer op uw site blijven word de waarde door Google gezien als hoog. Hierdoor zal deze ook weer hoger op komen bij de zoekresultaten. Ook is de kans dat de lezer een klant word groter.

Hoe ontstaat duplicate content?

Duplicate content, ook wel dubbele inhoud, ontstaat wanneer dezelfde content is gepubliceerd op verschillende pagina’s. Er zijn geen exacte percentages maar er word geschat dat een pagina word gezien als duplicate content wanneer 70% of meer van de pagina hetzelfde is als de originele content. Wanneer er twee websites zijn met dezelfde vormgeving maar verschillende tekst is er geen sprake van duplicate content. Ook het Delen van uw blog via andere kanalen word niet gezien als duplicate content.

Waarom is duplicate content een probleem?

Google gaat zelf een keuze maken welke pagina de originele content behoudt. Toch gaat dit niet altijd goed. Wanneer u dus zelf originele content heeft geschreven die een andere pagina overneemt kan het dus zijn dat Google de gedupliceerde content ziet als originele content. Dan zal uw pagina niet worden getoond bij de zoekresultaten op Google. Helaas kan er niet worden aangetoond wie de originele content heeft geplaats. De makkelijkste manier om, om te gaan met duplicate content is het gewoon te verwijderen.

Bent u nog niet helemaal zeker?

Wanneer u nog niet helemaal zeker bent over het begin van een blog op uw site word aangeraden om te kijken wat andere doen. Kiezen zij er bewust voor om geen blog bij te houden of juist wel? En waarom? Ook zijn er veel tips en tricks te vinden via Google om uw blog te beginnen. Mocht u na onderzoek online toch nog vragen hebben kunt u het beste contact opnemen met een marketeer of een marketing bedrijf die u kunnen helpen.