Computerreparatie in Hazerswoude-Dorp gezocht? Hier kunt u op letten.

En kapotte computer, wat een ellende. We gebruiken het ding elke dag, en als er opeens iets mee is, dan moet er meestal snel een oplossing gevonden worden, anders loopt alles in de soep. Belangrijke bestanden, dierbare vakantiefoto’s, noem maar op, alles kan opeens verdwenen zijn. Daarnaast hebben we het ding gewoon nodig voor allerlei dingen, zowel privé als zakelijk.

Naast de irritatie van het gemis van de computer komt de volgende vraag: wat gaan we er nu mee doen. Moeten we een nieuwe kopen? Kan de computer nog gerepareerd worden? En als dat niet zo is, kunnen in ieder geval de gegevens nog gered worden?

U kunt op zoek gaan naar een bedrijf die computers verkoopt of repareert. In veel gevallen zult u willen weten of de computer nog gerepareerd kan worden, wat de kosten zijn, en anders of er eventueel dataherstel kan worden gedaan. U kunt naar een grote computerwinkel gaan, maar vaak kunnen die u niet goed helpen. De grote ketens doen namelijk veel minder aan reparatie dan vroeger, en adviseren u dan ook sneller om een nieuwe computer te kopen.

Een reparatiebedrijf is daarom vaak een betere optie. Er zijn verschillende computerreparatie bedrijven. De meeste zijn relatief klein, bijvoorbeeld eenmanszaken die zijn opgericht door mensen die handig zijn met computers. Hoe vindt u nu een goede? Hier zijn een paar tips voor de zoektocht naar een computerreparatiebedrijf in de buurt van Hazeswoude-Dorp.

Diagnose vooraf

Veel reparatiebedrijven doen van te voren een diagnose. Dat is heel waardevol want daarmee kunnen ze u precies vertellen wat er met de computer aan de hand is en hoe veel het gaat kosten. Dan kunt u beslissen of reparatie nog nuttig is, of u liever een nieuwe koopt of bijvoorbeeld alleen dataherstel wilt doen op een losse harde schijf. Bij veel bedrijven is de diagnose gratis, of werken ze op een no cure no pay basis.

Communicatie

Een bedrijf moet eerlijk zijn in de communicatie. Uw beslissingen over de computer zijn namelijk vaak afhankelijk van de informatie die u wordt gegeven door de specialisten. Komt het bedrijf betrouwbaar over?

Referenties

Goede reviews, bijvoorbeeld bij Trust Pilot of Google, kunnen een goed beeld geven over het bedrijf. Wees alert dat niet alle klanten even redelijk zijn met hun kritiek. Kijk dus niet alleen naar de sterren, maar lees ook echt een paar reviews, positief en negatief.

Certificaat

Het ICT Waarborg certificaat garandeert dat het bedrijf aan negen betrouwbaarheidscriteria voldoet.

Reparatie bedrijven bij Hazeswoude-Dorp

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Den Haag, aan de Stephensonstraat. Ze vallen op door hun uitgebreide service, u kunt uw computer opsturen, laten ophalen, iemand op afstand laten meekijken of iemand langs laten komen. Ze bieden gratis diagnose aan en hebben het ICT Waarborg certificaat en doen computerreparatie in Amsterdam.

Personal Computer reparatie

Dit bedrijf zit in Zoetermeer. Naast de reparatie van computers doen ze ook aan cursussen, installatie en onderhoud, en leveren ze losse onderdelen.

Interforce

Dit bedrijf zit in Hazeswoude-Dorp en richt zich op het MKB. Ze doen minder aan reparatie en meer aan software en clouddiensten, maar als u de automatisering van uw bedrijf wil opzetten kan dit een goede lokale partner zijn.