Een mondkapje bestellen: dit moet je weten

Een mondkapje bestellen is lastiger dan je misschien denkt. In deze tijden zijn er duizenden verkooppunten waar je terecht kunt en deze verkopen allemaal bijzondere, mooie en uiteraard de beste mondkapjes. Dan moet je ook nog bedenken welke soort mondkapjes je wilt aanschaffen en hoeveel. Het grote probleem als je een mondkapje wilt bestellen is het enorme aanbod. Met deze informatie koop je het beste kapje voor jouw situatie.

 

Een niet-medisch stoffen mondkapje bestellen

Allereerst is het altijd belangrijk dat je alleen naar niet-medische mondkapjes gaat kijken. Deze zijn bedoeld voor het dagelijks leven zodat de medische kapjes gereserveerd blijven voor medewerkers in de zorg. Vervolgens is het ook verstandig om een stoffen mondkapje te bestellen. Die kun je wassen en opnieuw gebruiken. Dat scheelt geld en een boel afval. Een eerste selectie die je maakt is dus dat je alleen naar niet-medische stoffen mondkapjes op zoek gaat.

 

Het soort mondkapje

Dan moet je bepalen welk soort mondkapje je wilt bestellen. En dan heb je een aantal beslissingen te maken. De eerste heb je al gemaakt en dat is dat je een stoffen kapje koopt. Vervolgens vraag je jezelf de volgende dingen af.

  • Hoeveel lagen moet je mondkapje hebben? Het beste ga je een mondkapje bestellen met 2 of 3 lagen stof.
  • Wil je ook een filter? Er zijn stoffen mondkapjes met geïntegreerde filters en kapjes met een vakje voor een filter die je er zelf in kunt doen. Deze filters zijn ook wasbaar. Een filter is niet nodig, maar kan voor jou wel wat extra zekerheid en bescherming bieden.
  • Hoe moet je mondkapje eruit zien. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op een mondkapje. Een print, elke kleur, een opdruk, je eigen foto; alles kan. Denk dus goed na over het uiterlijk van het mondkapje, want jij moet hem dragen.

 

Hoeveel mondkapjes heb je nodig?

In de meeste gevallen zal één mondkapje bestellen niet voldoende zijn. Met één kapje kun je van A naar B, maar dan kun je niet meer terug. Je kunt één winkel in en als je hem daarna af zet dan kun je de volgende winkel niet meer in. Wil je je mondkapje goed gebruiken, dan doe je deze na één keer op- en afzetten in de was. Met die informatie kun je beter bepalen hoeveel mondkapjes je nodig hebt. Het is goed om in één keer genoeg te bestellen, want vaak gaat de prijs per mondkapje naar beneden als je een grotere bestelling plaatst.

 

Kies voor een Nederlandse winkel

Een mondkapje bestellen doe je het beste bij een Nederlandse winkel. Daar is de kans dat je kwaliteit ontvangt groter en kun je in het Nederlands communiceren. Retourneren is veel gemakkelijker en de instructies en productomschrijving is in je eigen taal en afgestemd op de huidige situatie in Nederland. Nu heb je voldoende filters om het aanbod te verkleinen en jouw perfecte mondkapje aan te wijzen en te bestellen. Maak daarnaast ook een afspraak voor een corona test in Nederland!