Hondenverzekering nodig bij hondenopvang

Als je op vakantie gaat, wil je met een gerust hart je viervoeter in goede handen achterlaten. Je wilt kunnen genieten van je vakantie maar ook hét beste voor je hond. Je kunt de hond achterlaten bij vrienden, familie of bij een hondenopvang. In je omgeving is er altijd wel een hondenopvang te vinden, die hoog staat aangeschreven. Voordat jouw hond op de hondenopvang mag verblijven, maak je kennis met de medewerkers tijdens een intakegesprek. Je neemt de hond dan natuurlijk mee zodat je kunt zien hoe je hond reageert op dit eerste bezoekje.

Kennismaking met de hondenopvang

opvang en verzekeringNa het invullen van alle gegevens -zoals de hondennaam– zal een medewerker aan je vragen of je reu gecastreerd is. Dit is een vereiste. Meer informatie over castratie kun je vinden op Tinki.nl. Daarnaast geef je algemene informatie over je hond en kun je aangeven of je een honden zorgverzekering hebt afgesloten. Terwijl jij geniet van de vakantie, kan je hond ziek worden. De hondenopvang zal er dan voor zorgen dat je hond behandeld wordt door een dierenarts. Je kunt afspreken dat als de kosten niet boven een bepaald bedrag uitkomen, je hiervoor niet gebeld wordt tijdens de vakantie.

Je hond wordt ziek in de hondenopvang

Mocht je hond ziek worden tijdens zijn verblijf in de hondenopvang, dan kun je ervan op aan dat de medewerkers van de opvang de hond alle nodige zorg bieden. Ze zullen met de hond zo snel mogelijk naar de dierenarts gaan. De kosten hiervoor worden uiteraard aan jou doorberekend. Als je een honden zorgverzekering hebt afgesloten, hoeft de dierenarts geen rekening te houden met overleg. Door tijdsverschillen kan dit vertragend werken. Hij kan dan direct handelen. Na je vakantie declareer je de nota’s bij de verzekeraar. Op Tinki.nl kun je meer lezen over hond verzekeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.